Детска кухня МАКАРОН

Подари усмивка :)

Скъпи приятели, 

от дълго време се опитваме да измислим начин, чрез който да ограничим употребата на пластмасовите опаковки за нашите храни. Знаем, че отпадъка, произведен от тях вреди на природата и постоянно се страхувахме от деня, в който ще видим някоя смачкана опаковка на МАКАРОН да се търкаля редом с обичайните отпадъци по поляните наоколо. Тази въображаема картина постоянно ни натякваше, че не правим достатъчно за природата си и нашата кухня не е напълно "зелена".

За наше съжаление, колкото и да се опитвахме да немерим алтернатива, пластмасовите опаковки се оказват единственото позволено от закона средство за разпространение на прясно приготвена храна.

След като разбрахме от безброй места, че нямаме друг избор, започнахме да развиваме идеята за обратно събиране на използваните опакови и не след дълго вече имахме готов проект и план по който да превърнем идеята в реалност. Освен това имахме и съюзник - ДВИЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ - гр. Пазарджик!

Да подариш усмивка в 3 лесни стъпки:

Стъпките наистина са лесни и отнемат само минута:

1: Изплаквате опаковката след хранене;

2: Отрязвате я сножица или я смачквате;

3: Изхвърляте я в контейнера за опаковки в нашите пунктове. Това е! Лесно е нали? 

Ето и хубавата част !

Ние събираме опаковките и ги предаваме на фирма за рециклиране. Така те не се изгарят с останалия боклук а се рециклират и се превръщат в нови опаковки.

След като фирмата за рециклиране изкупи опаковките, ни изплаща средства и тук се намесват нашите верни партньори от  ДБМ - Пазарджик.

Както много от Вас знаят,  ДВИЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ - гр. Пазарджик се опитва с безвъзмезден труд и благотворителни базари да събере средства за деца в нужда от домовете в община Пазарджик. Тези деца получават стипендии за да имат шанс да учат в университет и да заживеят нормален живот.

Разбира се, събраните средства не стигат за да помогнат на всички и те са натоварени със тежкото начинание да изберат най-заслужилите деца.

Тяхната задача в кампанията ПОДАРИ УСМИВКА е да разпределят средствата, събрани чрез Вас, за да помогнат на повече деца в домовете за сираци.

Надяваме се Вие, нашите добри и лоялни клиенти да помагате всеки ден на тези деца, не с пари, не с подаръци, а с 1 минута време - с 1 рециклирана опаковка.

От тук идва и името на кампанията - ПОДАРИ УСМИВКА, защото всяка една рециклирана опакова ще се превърне в една усмивка за дете в нужда. 

Детска кухня МАКАРОН ще публикува регулярно инфорамция за всички събрани средства от рециклирането, за да знаете с колко точно пари помагате на децата.

Запознайте се с децата

Надиана - посещава курс за фризьор и гримьор. Рисуването е нейно хоби и много и помага. Тя е в програмата за втора година. Тази година е абитуриентка. Целта и е да кандидатства в университет със специалност „Социални дейности”. Посещава допълнителни уроци за да се подготви за матура.

 

Моника – 12 клас. Участва в програмата за втора година. Има добър успех. Мечтае да стане сценарист и се интересува от начините за кандидатстване в НАТФИЗ.  Има актьорски заложби. Пише стихове.

 

Йордан – Участва в програмата за трета година. Подготвя се за форум на фризьорите  - гр. София. Рисува добре. Има много голямо развитие от началото на участието си в програмата. Улегнал, уравновесен и с ясни цели. Силно се надяваме с нашата подкрепа  да се развива в областта на фризьорството.

 

Мартин – танцьор. Почитател на фрийрън и футбол. Творческа личност. Момче с ценности. Участва в програмата за първа година. Надяваме се нашата подкрепа да му даде повече вяра в себе си.

 

Катя – 11 клас. Участва в програмата за трета година. Много добър успех. Отговорна е и има за цел да бъде приета в университет.

 

Любов – Участва в програмата за втора година. Отличен успех – 5.50. Има за цел да стане юрист. Обича да чете, харесва книги, които повишават вътрешния мир и самочувствие. Опитва се доизгражда характера си. Мечтае за много книги свързани с психология и духовност. С ясни цели за бъдещето. Упорита и амбициозна.

 

Васил –12 клас. Участва в програмата за трета година. Отличен успех – 5.60. Мечтае да се развие като добър строителен техник, както и за нова китара. Спечелил е състезание за най-добър строител. Иска да построи сам собствената си къща.

 

Николай – Участва в програмата за втора година. Изключително грижовен - грижи се за братчето и сестричката си, които са при него в дома. Има добър успех. Изявен спортист – футболист. Играе в местния футболен тим. Има успехи и в леката атлетика. Изключително уравновесен и амбициозен. Знае какво иска да постигне. Мечтае да има футболни принадлежности (дрехи, калеври, екип). Иска да стане известен футболист и тренира усилено за тази цел.

 

Никола – 12 клас. Участва в програмата за трета година. Има добър успех. Мечтае да стане професионален войник. Вярва, че там ще се справя с трудностите, защото до сега е успявал. За него няма друг дом, освен домът, където живее с децата. Това ни отговори, когато го попитахме къде или какво е за него „дом". Много ясно знае какво може и какво иска да прави, след като завърши.

 

Митко – 9 клас. Добър успех. Интересува се от всякакви книги за влечуги и животни. Иска да стане строител или дърводелец и мечтае да научи тези занаяти.

 

Костадин – всеотдаен, грижи се за останалите. Не разпознава лошото. Не може да го формулира. Иска да учи богословие. Танцува народни танци, играе футбол.

 

Гергана – Участва в програмта за втора година. Има добър успех. Мечтае да стане детска учителка и още от сега се интересува какво трябва да направи за това. Изключително добро същество, което се отнася винаги добронамерено към хората.

 

Божидар – Има задачата да повиши успеха си до 4.50 за първия срок и да бъде редовен ученик. В момента е в 8 клас. На въпроса „За какво мечтаеш?" отговори „Да съм безгрешен". Спестовен, много приспособим. Харесва и иска да стане психолог, защото му е интересна човешката психика.

 

Васил – втора година в програмата – Има за цел да повиши успеха си за първия срок. Поставихме му още една задача – да направи план, стъпка по стъпка, как вижда своето бъдеще след като си замине от дома. В момента е в 12 клас.

 

Десислав – 7 клас. Има добър успех. Мечтае да има футболни аксесоари, гел за коса, парфюм, маратонки  и подаръци за всички свои братя и сестри, които също са в домовете.  Направи ни силно впечатление, че е момче с ценности и мечти, което рядко се случва. Целта му е да стане световноизвестен футболист . За да осъществи това, знае, че трябва да положи много усилия и да тренира и учи усърдно.

 

Това са децата за 2013 г., на които ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ - Пазарджик помагат с всички сили и средства. Тези деца, както и много други имат нужда от помощ за да пораснат добри хора и да създадат дом и семейство.

Вече ще им помагаме и ние, чрез нашите ежедневни действия.

Очакваме Ви в пунктовете на МАКАРОН с празна опаковка в ръка, и не забравяте - ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ :)